esmaspäev, 31. märts 2014

Fast-forward suveajani

Kui eelmine kord postitasin kolm nädalat peale üleeelmist postitust, siis seekord venis intervall 4 nädala peale. Miks siis nii?

Põhjus on selles, et mul on viimasel ajal siinviibitav aeg väga suurel määral sisustatud ja kuu on möödunud fast forward'i peal.
B9Creator.
Kuu alguse poole tegelesin pildil asetseva 3D-printeri töölesaamisega. Tegemist on siis Kickstarter'is edukalt rahastuse saanud isekokkupandava ja teoreetiliselt väga suure lahutusvõimega 3D-printeriga nimega B9Creator. Kahjuks oli see tegevus nurjumisele määratud, kuna support on minimaalne ja ametlikku foorumisse sisenedes on näha ainult ~10.aastaste kommentaare. Ühesõnaga väljend RTFM - read the fucking manual siinkohal ei kehti, kuna kasutamisjuhend on puudulik.

Strawberry Fanta!
7.märtsil käisin Kiryl-ga English shop-is, kust sain igasugust nänni, kuid põhieesmärgiks oli siiski tee ostmine. Samal päeval käisin elus esimest korda Subway's, mis oli täiesti mõistlik võileivakohvik, ning oma kaitseprillidel järgi, mille saab igaüks tasuta, kes keemialaboris töötab.


Sisuliselt tavalised korrigeerivad prillid, millel lihtsalt plastikkaitsmed.
Juuste liigse pikenemise pärast mures olduna suundusin kuu esimesel kolmandikul Göteborgi juuksurikooli õpilase juurde, kes lõikas mu juukseid ligi 1h ja 40 minutit ning soenguga ma lõpuks ikkagi rahule ei jäänud. Põhjus, milleks ma õpilasel lõigata lasin oli hinnavahes, nimelt oli õpilase lõikus 100kr võrreldes Göteborgi keskmise juukselõikuse hinnaga, milleks on 350kr (jah...40€ juukselõikus). Lõikusega kaasnev tasuta peapesu (hehe) oli üks vägagi huvitav ja uus kogemus minu jaoks.

Siin on ka Euronics, ent Eesti omaga võrreldes täielik urgas.
Rootsi eluolunurgake vol 3:
* Teiste juttude põhjal ja ka oma verivärskest kogemusest juuksuri juures lisandus inglise keelt mittekõnelevate (või mittejulgevate) inimeste sekka juuksurid - ehk Rootsis juuksurisse aega kirja pannes, paluge, et teie juukseid lõikaks inimene, kes oskab inglise keelt, vastasel juhul on kole raske oma soove edasi anda.

* Kõigile janulistele teadmiseks ei ole võimalik siin tavalisest poest kanget alkoholi (üle 3%) osta. Selleks peab minema eraldi alkoholipoodi, mille nimeks on Systembolaget, mis on avatud nädala sees 10.00st 18.00ni.
* Kedagi ei huvita sinu asjad ja väga vabalt võib olla situatsioon, kui leiad, et keegi on sinu töökohta kasutanud, ilma selleks luba küsimata. Mitmel korral olen leidnud oma laua peal ja all (tool) olevad asjad sassis olevat ning sellise hoolimatuse vältimiseks otsustasin lauale alloleva sildi teha.

Siiamaani on mõjunud!
 Laua peal olev hoiatus meeldis vägagi laborijuhatajale, kelle kommentaar sisaldas lauset:"....Oh, and a pentagram to keep the dwarves away!"

* Minu imestuseks sain laborikaaslase käest teada, et autokoolis pole kohustuslikku sõidutundide arvu, seega võid varasema kogemusega sisuliselt peale mõnda tundi juba eksameid tegema hakata.

Olen jalutamas käinud, ning otsustasin jagada paar ilusat pilti:
Pilt on tehtud käed püsti üle müüri küündides, kuna tegemist on kellegi eravaldusega.

Eravalduse lähedal asuv park, selle keskmes oleva tiigiga.
Sest vahel lihtsalt PEAB!
Põnev poolkuu postibürokraatia küüsis: Palusin emal veebruari lõpus endale postiga ID-kaardi lugeri ja paar pisiasja saata. Alguses oli kõik hästi, kui nägin track-trace leheküljel, et pakk oli 3.märts Rootsi jõudnud. Sealt liikus see Chalmersi Ülikooli postikeskusesse, kust seda vastu ei võetud, sest siin saab tähitud kirja vastu võtta ainult isik, kes on pakil, näidates oma ID-kaarti. (Eestis ja mujal pool Euroopas piisab, kui keegi annaks pakki vastu võttes oma allkirja - kasvõi koristaja.) Selle peale saadeti mulle ülikooli postikeskusest kiri keemiahoonesse, kust see saadeti minu hoonesse, et ma peaksin oma allkirja ja koopia oma ID-kaardist neile tagasi keemiahoonesse saata, kust see saadetakse omakorda postikeskusesse, et nad mu pakile järgi saaksid minna. Tegin, saatsin, midagi ei juhtunud ja lõppude lõpuks läksin ikkagi ise 17ndal märtsil postkontorisse pakile järgi.

Selline on postkontor.
Minu üllatuseks tuli välja, et postkontor on sisuliselt hiigelsuur laohoone. Sissepääsu otsisin ligi 20 minutit, kuniks selle leidsin:
Postkontori sissepääs on kaupa vastu võtvate laouste vahel.
Mõnuledes Sherlocki vaadates.
18.märts ostis Kiryl põhimõtteliselt kõige badass-ima 32''-se teleri, mis hetkel müügis on ning oma PS3-le GTA V-e.

Tõsisematel teemadel jätkates on Rootsis millegipärast vargused väga levinud. MMA trennis on mitu korda inimestel asju varastatud ja isegi jalatseid pätsatud - sisuliselt ei tohi riietusruumi  mitte midagi jätta. Aga sellega see ei piirdu, kuna MC2 hoones, kus ma viibin on korduvalt varastatud ja näiteks eelmisel nädalal varastati lõunapausi ajal 4 läpakat ära, kuigi ometi on laborisse sisenedes kiipkaarti vaja ja isegi trenni minnes peab administraatori laua juures spetsiaalset magnetvõtit kasutama.

Multifunktsionaalne mikropipett
Ilmaoludega tohutult rahule jäänuna pean vajalikuks mainida, et see on viimasel paaril päeval olnud päiksepaisteline ja +15 ringis. Not bad!


Postituse alguses oleva kiiresti-edasi'i ning aeg-sisustatud põhjuseks on laboriolemistele lisandunud õhtune raamatulugemine ja  intensiivsem trennigraafik - nimelt nüüd teen trenni 6x nädalas.


Trenni grupipilt.
Kes mu üles leiab ja esimesena kommenteerib, sellele toon maasika Fanta. Olge musid!
 

To be continued...

Redaktsioon: Lisasin ühe halvema kvaliteediga pildi, et teistel peale Inxu ka võimalus oleks!

3 kommentaari:

Inks ütles ...

Psh, lootsin ikka su MMA keha näha, see-eest sain ainult mingi väike peanupu. Olen Sinus pettunud, Silver!

Silver ütles ...

:D Neid pilte tuleb veel, nii et ole mureta!

Nele ütles ...

Tagant reast paremalt seitsmes, tumeda särgiga ja kiilaka kõrval :D


Palun nüüd mulle üks maasikafanta! :D